Zajedno i Bezbedno Kroz Detinjstvo: Interaktivna Radionica za Siguran Početak Školske Godine 2023/2024

Draga deca, roditelji i svi ljubitelji sigurnosti, imaćemo priliku da se zajedno družimo i učimo od pripadnika policije na interaktivnoj radionici koja obeležava siguran i bezbedan početak nove školske godine 2023/2024. Ova inspirativna inicijativa održaće se u Aleksincu u ponedeljak, 16. oktobra, od 11 do 14 časova.

Školski početak je uvek uzbudljiv trenutak za decu, roditelje i nastavnike, ali takođe može biti i vreme kada se svi zajedno podsećamo na važnost bezbednosti i odgovornosti. Ova radionica pruža priliku da deca i roditelji zajedno sa lokalnim pripadnicima policije razgovaraju o ključnim aspektima bezbednosti u školi, na putu do škole i kod kuće.

Program će biti izuzetno interaktivan, sa mnoštvom edukativnih aktivnosti za decu, uključujući demonstracije i savete o bezbednosti na putu do škole, pravilima prelaska ulice i kako se zaštititi u različitim situacijama. Takođe, biće obezbeđena prilika za postavljanje pitanja i diskusiju o bilo kojim bezbednosnim pitanjima koje deca ili roditelji žele da razmotre.

Nema sumnje da će ova radionica biti od velike koristi kako deci tako i roditeljima. Dečiji entuzijazam i radoznalost mogu biti pravi pokretač za promociju bezbednog ponašanja, a ovakva vrsta interakcije sa lokalnom policijom može smanjiti strah i zabrinutost kod dece. Takođe, roditeljima pruža priliku da bolje razumeju kako da podrže svoju decu u svakodnevnim situacijama koje se tiču bezbednosti.

Osim edukativnih aktivnosti, planiran je i zajednički ručak, koji će omogućiti neformalno druženje između dece, roditelja i policajaca. Ova opuštena atmosfera pomoći će izgradnji međusobnog poverenja i saradnje, što je od suštinskog značaja za obezbeđivanje sigurnog okruženja za sve.

Nadamo se da će ova inicijativa postati tradicija i da će zajedno i bezbedno kroz detinjstvo postati moto za sve školske početke u budućnosti. Ovo je prilika da se zajedno radujemo svakom novom početku i zajedno gradimo sigurnu budućnost za našu decu.

Nemojte propustiti ovu fantastičnu priliku da se pridružite interaktivnoj radionici u ponedeljak, 16. oktobra, od 11 do 14 časova, u Aleksincu. Siguran i bezbedan početak školske godine je zajednički cilj – zajedno možemo postići mnogo!

Slika preuzeta sa sajta Opština Aleksinac