Volonteri i opština Aleksinac udružili snage u ekološkoj akciji čišćenja izletišta ‘Fazanerija’

Ekološka akcija čišćenja izletišta „Fazanerija“ u Aleksincu, koju su prošlog vikenda organizovali volonteri Udruženja građana „Al Eko Patrola“ i PSD „Brđanka“ iz Aleksinca, podržana je od strane opštine Aleksinac.

Akcija se realizovala u okviru nacionalne kampanje „Zavrti rukave“, koju je po deseti put pokrenuo ekološki pokret „Eko straža“ iz Sremske Mitrovice.

Image

Opština Aleksinac se pridružila akciji obezbeđivanjem zaštitnih rukavica, vreća za smeće i osveženjem za učesnike, dok je Javno komunalno preduzeće „Komunalne usluge“ Aleksinac obezbedilo odvoz prikupljenog otpada na opštinsku deponiju.

Izletište „Fazanerija“ je jedno od omiljenih mesta za odmor i rekreaciju građana Aleksinca i okoline. Međutim, često se dešava da posetioci za sobom ostavljaju smeće i otpad, što narušava prirodnu lepotu ovog mesta i ugrožava životnu sredinu.

Zbog toga su se udruženja građana i lokalna samouprava udružili u ovoj akciji kako bi očistili izletište od otpada i podigli svest o značaju očuvanja prirodnog okruženja.

Image

Volonteri su tokom akcije prikupili veliku količinu smeća i otpada, koji su zatim odvezeni na deponiju. Takođe, učesnicima akcije je pružena edukacija o važnosti reciklaže i pravilnog odlaganja otpada.

Ova akcija je još jedan primer zajedničkog angažovanja građana i lokalne samouprave u očuvanju životne sredine i promociji ekološke svesti.