Uspeh Niškog Pozorišta Lutaka na 54. Susretima Profesionalnih Pozorišta u Srbiji

Niš je tokom proteklih četiri dana bio epicentar umetničke scene kao domaćin 54. Susreta profesionalnih pozorišta u Srbiji. Žiri je, nakon izuzetnih predstava u takmičarskom programu, dodelio Gran-pri za najbolju predstavu komadu „Pradevojčica“ Lutkarske scene Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina. Ovo prestižno priznanje svedoči o kvalitetu i umetničkom izrazu ove izuzetne predstave.

Niško Pozorište lutaka takođe se istaklo na ovim susretima osvajanjem nekoliko prestižnih nagrada za predstavu „Nedostajanje“. Ovo delo naišlo je na priznanje žirija koji je dodelio specijalnu nagradu za duhovite, poetične i prijemčive songove i njihovo nadahnuto izvođenje. Jovan Živković, član ansambla, zasluženo je dobio jednu od pet ravnopravnih glumačkih nagrada, dok je Teodori Stojković dodeljena nagrada za najboljeg mladog glumca.

Pozorište lutaka u Nišu, kroz svoju predstavu „Nedostajanje“, demonstriralo je izuzetnu kreativnost, talent i predanost izvođenju. Ove nagrade ne samo da prepoznaju izuzetnost njihovog rada već i doprinose ugledu niške umetničke scene na nacionalnom nivou.

Ovogodišnji Susreti završeni su spektakularnom predstavom „Pop Ćira i pop Spira“, a Niš je potvrdio svoju poziciju kao važno središte umetničke raznolikosti i kulturne izuzetnosti.

foto: Pozorište lutaka Niš