Uskoro novi sistem za klimatizaciju u Pozorištu lutaka u Nišu

U niškom Pozorištu lutaka u toku je kompletna zamena dotrajalih grejnih instalacija savremenim sistemom za klimatizaciju, a radove je obišla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima.

Naša vizija je da gradimo novo ali i obnavljamo ono što je dotrajalo, a na ovakvu rekonstrukciju pozorište je čekalo više od decenije, kazala je gradonačelnica Niša. Ulažemo i u druge ustanove kulture, gradimo malu scenu Narodnog pozorišta, uložićemo i u nabavku novih instrumenata za Simfonijski orkestar, Niš je nedavno dobio koncertni klavir tako da postajemo prava metropola, a želja nam je da dobijemo i operu i druge sadržaje u kulturi koje sada nemamo, poručila je Sotirovski.

Ponosni smo na to što smo u prethodne tri godine uradili više u kulturi nego što je urađeno u nekoliko prethodnih decenija što samo potvrđuje koliko nam je ona važna, kazala je gradska većnica za kulturu Adriana Anastasov.

Direktorka Pozorišta lutaka Milica Radulović rekla je da će ova ustanova posle završenih radova dobiti savremeni sistem za klimatizaciju koji će najmlađim sugrađanima omogućiti da predstave prate u mnogo boljim uslovima, ali će puno značiti i zaposlenima.

Dušan Radivojević direktor KLER-a rekao je da je vrednost projekta 40 miliona dinara i da je pravi primer saradnje sa evropskim fondovima i EU Pro plus programom koji su Niš još jednom prepoznali kao pouzdanog partnera.

Projektom je predviđeno da pored radova na unapređenju energetske efikasnosti zgrade Pozorišta lutaka i zamene grejnih instalacija u sali za publiku, sceni i svlačionicama, bude nabavljena i oprema za prenos predstava uživo, kao i da bude pripremljena i odigrana jedna predstava za decu o značaju zaštite životne sredine.

www.ni.rs