U Opštini Svrljig održano predavanje iz oblasti poljoprivrede – Prolećna setva

Salu SO Svrljig u četvrtak, 9. februara ujutru okupilo je mnoštvo poljoprivrednika koji su želeli da steknu nova znanja i informacije o e-Agrar i prolećnim setvama. Predavanje, koje je trajalo nekoliko sati, bilo je prava prilika za poljoprivrednike da steknu nova znanja i savete koji će im koristiti u njihovom poslu.

Učesnici su bili pod vodstvom Suzane Rašić, ispred Poljoprivredno savetodavne stručne službe Niš, i Ljubiše Pavlovića, diplomiranog inženjera poljoprivrede i predstavnika kompanije ZEMUN POLJE. Ova dva stručna lica bila su odlično pripremljena i obučena da podelju svoja znanja i savete sa prisutnima. Oni su podelili nove informacije o kukuruzu i problemima koji se javljaju u toku vegetacije, te su prisutne informisali o e-Agrar sistemu.

Image

Prisutni su imali priliku da postave pitanja i da se direktno konsultuju sa stručnjacima, što je značajno za njihove potrebe i probleme koje su susreli u svom poslu. Predavanje je bilo vrlo interaktivno i poljoprivrednici su imali priliku da upoznaju i druge poljoprivrednike sa svojim iskustvima i savetima.

Ukupno, ovo predavanje je bilo od velike koristi za sve prisutne poljoprivrednike i sigurno će im pomoći u njihovim setvama ove prolećne sezone. Takođe, predavanje je bilo podrška službe za poljoprivredu OU Svrljig i potvrda njihove želje da podrže i pomognu poljoprivrednicima u njihovom poslu.