Trofej GO Crveni Krst

U ponedeljak, 22.maja je u organizaciji KKK Nais u fiskulturnoj sali OŠ „Ivo Andrić“ izdvojeno odeljenje „Branko Bjegović“ održan turnir „Trofej GO Crveni krst“. Turnir treću godinu zaredom podržava GO Crveni Krst.
Novina u odnosu na ranije turnire (kada su učestvovale ekipe klubova košarke u kolicima) da se ovoga puta radi o inkluzivnom turniru, jer je jedna ekipa sastavljena od osoba bez invaliditeta, a to je Sportski savez GO Crveni Krst (SSGOCK). Pored domaćina KKK Nais, učešće je uzeo i KKuK Tigar iz Paraćina.
Očekivano, neiskustvo i izostanak veština upravljanja kolicima od strane članova ekipe SSGOCK rezultiralo je da u prve dve utakmice turnira dožive poraz. U trećoj utakmici se odlučivao pobednik.
Neizvesnost, kako se očekivalo, nije izostala. Paraćinski „tigrovi“ nošeni reprezentativcem Filipom Jovanovićem i najboljim košgeterom turnira, Dušanom Lazarevićem, ostvarili su tesnu pobedu nad domaćinom i zasluženo osvojili trofej.
„Svaka čast Tigru, zaslužili su trofej, hvala im na učešću. Čestitam na sjajnoj borbi i zahvaljujem se na učešću predstavnicima SSGOCK. Ovo je jedna od prvih akcija ovog nedavno osnovanog sportskog saveza. Želim im puno sreće i radu i neka nastave ovako – inkluzivno.“ – rekao je predsednik KKK Nais, g. Dejan Šimandli.
Pored predstavnika novoformiranog Sportskog saveza turniru su prisustvovali i članovi Veća Gradske opštine Crveni Krst Jelena Madić i resorno odgovoran za sport i omladinu Milomir Blažević, koji je i bio član ekipe Sportskog saveza.
Podršku organizaciji turnira je dao Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Učešće je uzelo dvadesetak studenata osnovnih akademskih studija u formi interaktivne nastave na predmetu Sport osoba sa invaliditetom.

http://gocrvenikrst.rs/