Studenti niškog Ekonomskog fakulteta u humanitarnoj akciji prikupljaju priloge za paketiće

Dve humanitarne akcije do kraja godine organizuju Studentska asocijacija Nova i Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Nišu – jedna traje do 22. decembra i namenjena je prikupljanju pomoći za napuštene pse i mačke, dok će druga trajati od 25. do 29. decembra kada će studenti prikupljati priloge kojima će biti napravljeni novogodišnji paketići za decu iz Niša i sa Kosova i Metohije.

Kako saopštavaju iz ovih studentskih organizacija, akcija „Pruži šapu, budi drug“ namenjena je našim krznatim prijateljima, kucama i macama, kojima je tokom zimskih dana veoma potrebna naša pomoć. U holu fakulteta postavljen je štand za dobrovoljni prilog gde se može donirati upakovana hrana za pse i mačke.

U poslednjoj nedelji decembra studenti će organizovati različite događaje na Ekonomskom fakultetu, poput igranja društvenih igara, humanitarnog bioskopa, edukativnog predavanja i humanitarne žurke. Oni koji dođu na ove događaje moći će da ostave prilog, grickalice ii nešto slično što može da bude iskorišćeno da novogodišnje paketiće za decu.

www.juznevesti.rs