Stipendista prestižne nemačke fondacije Lazar Petrović: “Dolazim iz Niša, najlepšeg grada u Srbiji”

“Zovem se Petrović Lazar ,imam 22 godine , dolazim iz najlepšeg grada u Srbiji, Niša”

,ovako počinje razgovor odličan student pravnog fakulteta univerziteta u Nišu sa visokim prosekom , što mu je kako ističe otvorilo mnoga vrata u životu. Lazar kaže da samo učenje bez društvenog povezivanja se ne može unovčiti , “ja to stalno pričam jer želim da moje kolege to čuju I shvate”.

Nedavno je postao stipendista prestižne nemačke fondacije Konrad Adenauer , koja ima najsvrsishodniju selekciju kandidata. Misija Fondacije Konrad Adenauer je da podrži programe građanskog obrazovanja kojima se promovišu sloboda, mir i pravda, a biraju pre svega uspešne studente koji su izuzetno društveno I politički aktivni.

 “Da stvar bude još interesantnija prvi put u životu susreo sam se sa potrebom da od nekoga tražim pisanu preporuku do sada sam to gledao samo na filmovima.Zahvalnost dugujem Jeleni Žarić Kovačević narodnoj poslanici koja me je uz profeora Darka Dimovskog najsnažnije podržala da uspem na konkursu”

Naravno ovoj stipendiji prethodilo je puno rada I dosta vremena provedenog na najrazličitijim aktivnostima . Lazar je deo tima Kancelarije za mlade Grada Niša, gde se trudi da bude most između mladih I složenog državnog aparata I procedura. Zajedno sa timom Kancelarije za mlade, Lazar se trudi da podrži najrazličiije potrebe mladih I trudi se da pomogne da ostvare svoje snove I ciljeve.

“Stvar koju sa zadovoljstvom ispunjavam gotovo čitavo svoje slobodno vreme od 2019. godine je Srpska napredna stranka , mesto gde se čuju moje politicke ideje i gde se osećam kao kod kuće”

Ističe lazar I dodaje “ostatak svog slobodnog vremena se trudim da provedem sa svojom devojkom Milanom I macom Čemskom “.

Na pitanje kako sebe vidi u budućnosti Lazar kaže :”U budućnosti sebe vidim kao ostvarenog u nekoj od grana svoje pravničke profesije sa političkim angažmanom kojim ću moći da utičem na to da Srbija postane najbolje mesto za život na svetu”.

Milica Mihajlović