Spektakularni susret kubanske i evropske muzičke virtuoznosti: EuroCubans na Nišvilu!

Spektakularan nastup sastava „EuroCubans“ obeležiće subotnje veče 12. avgusta na nadolazećem Nišvilu. Ovaj izuzetan bend, koji čini četrnaest izvanrednih muzičara, među kojima su i poznati kubanski virtuozi Juan de Marcos Gonzalez i Juan Munguia, oduševiće publiku svojom izuzetnom energijom i neodoljivim ritmovima.

Ideja za formiranje grupe „EuroCubans“ potekla je od slovenačkog perkusioniste Črtomira Pšeničnika, koji je posvetio mnogo vremena usavršavanju afro-kubanskih stilova i saradnji s najboljim kubanskim perkusionistima. Uz podršku slavnog muzičara Huana de Markosa Gonzaleza, dobitnika prestižne Grammy nagrade, bend je zaživeo punim sjajem. Juan de Marcos Gonzales, koji je takođe vodeći vokal u sastavu i majstor na tres-gitari, prepoznat je i kao izuzetan aranžer, a poznat je i po svojoj saradnji s legendarnim sastavom „Buena Vista Social Club“ i kao glumac koji je pozajmio svoj glas liku iz animiranog filma „Vivo“, u kojem su učestvovali i slavni umetnici poput Glorie Estefan. Gonzalesova muzikalnost i saradnja s mnogim renomiranim muzičarima doprineli su popularizaciji kubanske muzike širom sveta. Takođe, svirao je i snimao kao član poznatog sastava „Afro Cuban All Stars“.

Image

Pored Pšeničnika i Gonzalesa, „EuroCubans“ se može pohvaliti i prisustvom drugih poznatih imena iz sveta džeza i latino popularne muzike. Tu se izdvaja trubač Juan Munguia, dvostruki dobitnik Grammy nagrade s legendarnim sastavom „Irakere“, gde je nasledio slavnog Artura Sandovala. Munguia je takođe sarađivao s „United Nations Orchestra“ koju je predvodio Dizzie Gilespie, a među ostalim članovima benda su bili Paquito D’Rivera, Claudio Roditi, Slide Hampton, Steve Turre, Danilo Perez i mnogi drugi velikani muzike. Njegove izuzetne veštine na trubi dovele su ga na velike muzičke festivale poput Newport Jazz Festivala u Japanu, gde je bio izabran da nastupi s All Stars big bendom u kojem su svirali istaknuti muzičari kao što su John Fadis, Tom Harrell, Joe Henderson, Chuccho Valdes i mnogi drugi.

Uz Pšeničnika, Gonzalesa i Munguiu, EuroCubans čine i drugi talentovani muzičari koji donose svoj jedinstveni doprinos zvuku benda. Među njima su perkusionista Rolando Salgado Palacio, poznat kao „nino mentira“, pijanista David Alfaro i pevač Emilio Suarez Martinez. Svi ovi izvanredni muzičari donose bogatstvo ritma, melodičnost i autentičnost kubanske i evropske muzike na jedinstven način.

Nastup sastava EuroCubans feat Juan de Marcos Gonzalez & Juan Munguia na Nišvilu će biti prava poslastica za ljubitelje muzike. Očekuje nas energičan, virtuozan i nezaboravan koncert koji će nas preplaviti neodoljivim zvucima afro-kubanske muzike. Ovo je prilika da se uronimo u magični svet ritma i da se prepustimo strastvenim melodijama koje nas vode na putovanje preko okeana.

Ne propustite priliku da doživite ovo jedinstveno muzičko iskustvo na Nišvilu u subotu, 12. avgusta. EuroCubans će nas osvojiti svojom virtuoznošću, energijom i autentičnošću, donoseći nam nezaboravan koncert koji će se još dugo pamtiti. Budite deo ove muzičke čarolije i doživite nezaboravnu noć uz vrhunske muzičare s Kube i iz Evrope na jednom od najprestižnijih muzičkih festivala u regionu.