Prijem za učesnike Likovne kolonije „Sićevo 2023“

Učesnike Likovne kolonije „Sićevo 2023“ u Gradskoj kući primila je gradska većnica za kulturu i turizam Adriana Anastasov koja ih je upoznala sa kulturnom kartom Niša i kulturnom ponudom grada.

Poželela je učesnicima 60. saziva Likovne kolonije da im rad u Sićevu protekne u dobrom raspoloženju uz slikovitu Sićevačku klisuru i gostoljubivost meštana.

Neki od učesnika Likovne kolonije prvi put su u Nišu i prezadovoljni su boravkom u našem Gradu koji je na njih ostavio poseban utisak. Posetili su i arheološko nalazište Medijana, Ćele Kulu i ostale kulturno istorijske spomenike i istakli da Niš bogatstvom koje ima može da se nazove prestonicom kulture. Govoreći o radu u koloniji istakli su da ih posebno inspiriše priroda, samo selo, meštani Sićeva sa kojima su u stalnom kontaktu, pejzaži Sićevačke klisure. Naglasili su da je „inspiracija toliko puno a vremena tako malo da sve to prenesu na platna“.

Slike sa 60. Likovne kolonije „Sićevo“ biće izložene u novembru i ostaju Galeriji savremene likovne umetnosti i Gradu Nišu kao trajna kulturna vrednost.

Najstariju likovnu koloniju, čije je ovo 60. izdanje, podržava Grad Niš i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Organizator kolonije je Galerija savremenih likovnih umetnosti Niša.

www.ni.rs