Predsednik Gadžinog Hana krio da je podneo ostavku, raspušta se Skupština

Predsednik Opštine Gadžin Han Milisav Filipović je krio da je podneo ostavku još 28. septembra, što znači da bi već sutra trebalo da se raspuste odbornici i uvede Privremeni organ, a da će tako i biti potvrdio je predsednik Skupštine Slaviša Ivković. Odbornik Damir Stojanović ukazuje da se i dalje sve odvija u tajnosti, a tekst ostavke predsednika kriju od novinara.

Na jednostavno pitanje – da li je podneo ostavku i kada, predsednik Gadžinog Hana u ostavci Milisav Filipović novinarki je pre dve nedelje odgovorio da „ne daje takve informacije“.

Da to jeste „najstrože čuvana tajna“ u ovoj maloj opštini Nišavskog okruga ukazivao je odbornik Damir Stojanović, koji je u pokušaju da dođe do njegove ostavke tražio uvid u delovodne knjige i tamo našao i zvaničan zapis:Ostavka zavedena, ali je kriju; foto: D. S.

Milisav Filipović, pred. opštine, podnosi ostavku na mesto predsednika opštine, 28/9 – piše u delovodnoj knjizi.

Šta piše u obrazloženju ostavke ponovo je tajna, jer Stojanović kaže da to kriju.

Odmah sam zatražio od načelnika Opštinske uprave da mi dostavi fotokopiju same ostavke, s obzirom da na to imam prava kao odbornik i po Zakonu o lokalnoj samoupravi, i po Statutu opštine, međutim, dobio sam odgovor da se ostavka nalazi kod predsednika Skupštine opštine Slaviše Ivkovića, te da isti nije na radnom mestu kao i njegov zamenik. Napominjem da sam kasnije u toku dana boraveći u zgradi opštine video predsednika Skupštine kad se vratio odnekud i ušao u zgradu opštine – priča Stojanović.

Ponovo je sutradan tražio kopiju ostavke, ali je opet sa istim obrazloženjem odbijen, jer oni „kod kojih je“ nisu u zgradi.

Slaviša Ivković je u razgovoru sa novinarkom potvrdio da za jedan dan ističe rok za uvođenje privremenog organa, jer će proći mesec dana od ostavke Filipovića, a upitan da li to znači i vanredne lokalne izbore u Gadžinom Hanu, o čemu ćute već mesec dana, rekao je da „jedno drugo povlači“.

Pa ja mislim da bi trebalo da ako se već bavite time da znate to jedno drugo povlači. Kako može da funkcioniše opština drugačije. Najviše 90 dana može po zakonu, a posle toga šta, znači u roku od 90 dana moraju da se raspišu lokalni izbori vanredni, najkasnije, ne znači da možda neće i prvog dana – objasnio je Ivković.

Međutim, šta je Filipović naveo u svojoj ostavci koju kriju, ni novinarima nije rekao.

Stvarno to ne znam, ne mogu o tome da pričam, jer nije pored mene ostavka da vam pročitam. Možda nešto kažem što nije u redu ili pogrešno. Moći ćete da je dobijete, ali ja sam u ponedeljak tek tu. Skupština neće biti održana, ja kao predsednik Skupštine nisam zakazao Skupštinu, to mogu da vam kažem i drugo ništa – rekao je Ivković.

Odbornik još jednom ukazuje na to da je sve sprovedeno u tajnosti i da će od ponedeljka Skupština biti raspuštena, a da ni građani, ni sami odbornici, to ne znaju, te da je sve kupovina vremena za kampanju za lokalne izbore, koji će prema informacijama koje ima biti raspisani 1. novembra.

www.juznevesti.rs