Početak gradnje „Aristona“ u februaru ili martu

Kamen temeljac fabrike „Ariston“ biće postavljen u februaru ili martu naredne godine, izjavio je danas u Nišu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Reč je o legendarnoj italijanskoj kompaniji koju smo uspeli da dovedemo u Nišu. I tu smo imali problema sa snabdevanjem električnom energijom pa rešavamo i te probleme. Verujem da ćemo uspeti sve da rešimo do postavljanja kamena temeljca“, izjavio je Vučić.

On je kazao da Vlada Srbije stalno radi na dovođenju novih investitora u Srbiju i u Niš.
„Pre samo 11 godina prosečna plata u Nišu bila je 322 evra, a danas je 698 evra. Ne mislim da je to dovoljno. To je i dalje ispod proseka Srbije, pre svega zbog Beograda i Novog Sada. Mnogo je bolje nego što je bilo i verujem da će u plate u Nišu u godinama koje su pred nama, sa dolaskom investitora rasti i približavati se platama u gradovima na severu“, izjavio je Vučić.
Predsednik Srbije najavio je nova ulaganja u niški aerodrom i rekao da će krajem avgusta ili početkom septembra na aerodromu biti otvorena nova zgrada terminala vredna 11 miliona evra.
„Pre šest godina se govorilo kako želimo da ugasimo aerodrom, a sada imamo rekordan broj putnika i letova. U zavisnosti od letnjeg i zimskog reda letenja imamo ih 11 ili 15. Biće ih još“, rekao je Vučić.
On je rekao da će se nastaviti ulaganja u aerodromsku logistiku kako bi aerodrom imao uspeha u budućnosti.

www.niskevesti.rs