Otvoren Srpsko-korejski informatički pristupni centar u Nišu

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, ambasador Republike Koreje u Srbiji Đeung Li i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Čedomir Rakić otvorili su u Nišu Srpsko-korejski informatički pristupni centar (SKIP). Tako je Niš posle Beograda prvi grad u Srbiji koji je dobio takav centar namenjen obrazovanju građana iz informatičkih tehnologija.

Gradonačelnica Niša poručila je da je otvaranje SKIP centra potvrda da Niš postaje prepoznatljiv kao grad modernih tehnologija, a da će centar u kome će se besplatno digitalno opismenjavati sugrađani ali i radnici gradske uprave pomoći naš dalji napredak.

Ambasador Đeung Li rekao je da centar treba da poboljša informacione veštine građana, a da investiranje njegove zemlje u SKIP centar u Nišu potvrđuje dobre odnose između Srbije i Republike Koreje.

Državni sekretar Rakić govorio je o značaju SKIP centra za Niš kroz rezultate koji su postignuti u prvom takvom centru u Beogradu gde je održano 4000 obuka za više od 80000 građana.

Skip centar u Nišu otvoren je na Trgu Kralja Milana br. 8 na drugom spratu.

www.ni.rs