Opština Crveni Krst obeležila dolazak proleća tradicionalnom manifestacijom i darivanjem prve bebe rođene u sezoni

Udruženje umetnika „Slava“ i Gradska opština Crveni Krst su i ove godine, u sklopu tradicionalne manifestacije „Sretanja“, odali počast dolasku proleća na svoj nadalje zanimljiv način. U organizaciji manifestacije učestvuju različite škole i vrtići, a druženje mališana sa pesnicima upravo je deo programa. Osim toga, svake godine organizuje se zasadnjenje drveta prijateljstva.

Image

U sklopu iste manifestacije, Gradska opština Crveni Krst daruje i prvu bebu koja se rodi na njenoj teritoriji u proleće. Ove godine, tu čast je dobila mala Ida Jovanović, koju je danas posetilo rukovodstvo njene opštine. Živana Veljkovića, tatu malene Ide, gosti su uručili vaučer na stotinu hiljada dinara, zlatnik sa likom Cara Konstantina, a Idinoj sestrici paket slatkiša.

Ova tradicionalna manifestacija najbolje pokazuje koliko je važno uključivanje cele zajednice u proslavu novog početka i kreiranje prijatnog okruženja za sve njene građane. Podrška opštine i njenih struktura u ovom projektu dokazuje da je privreženost lokalnoj zajednici jedna od najvažnijih stvari za napredak cele opštine.