Niški streličari dominiraju na Kupu Srbije: Osvojene zlatne i srebrne medalje

Deseti memorijal „Aleksandar Saša Knežević“ bio je poprište žestokih nadmetanja ovog vikenda u Beogradu, a niški streličari su zasijali najsvetlijim sjajem. U organizaciji beogradskog kluba BSK, ovaj turnir predstavljao je treću etapu Kupa Srbije, okupivši 89 takmičara iz 21 ekipe. Niški klub je poslao svoju elitnu sedmoricu, koja je donela kući 3 zlatne i 1 srebrnu medalju.

Ognjen Nedeljković, najbolji srpski kompaundaš, još jednom je dokazao svoju izuzetnu formu. Sa impresivnih 704 poena u kvalifikacijama, ostvario je rezultat koji se može smatrati visokim i na međunarodnom nivou. Njegove borbe za medalje nisu bile ni najmanje neizvesne – Ognjen je tokom tri eliminaciona kruga imao samo pet devetki, uz čak 40 strela usmerenih tačno u centar mete. Ovakva preciznost i sigurnost oduzimaju nadu protivnicima i ostavljaju ih bez mogućnosti iznenađenja. Golog lukom se odigrala slična priča – nakon izvanrednih 595 poena i vodeće pozicije u kvalifikacijama, Dejan Stojanović je lako savladao sve tri protivnika u eliminacijama, ne izgubivši niti jedan set. Ovim trijumfom Dejan je dodatno učvrstio svoju vodeću poziciju na tabeli Kupa Srbije u individualnoj konkurenciji.

U disciplini olimpijski luk, bilo je mnogo više neizvesnosti. Kvalifikacije su završene redom takmičara koji su gotovo redovni učesnici na svim turnirima ove sezone: Mihajlo Stefanović ubedljivo prvi sa izvrsnih 643 poena, dok se Marko Vulić plasirao na četvrto mesto. Međutim, ovoga puta, zlatna medalja je završila u rukama Pančevaca, jer je Mihajlo izgubio koncentraciju u odlučujućem meču za prvo mesto, te se morao zadovoljiti srebrom. Marko Vulić je ostao četvrti i nakon eliminacija. Ipak, tradiciju pobede održala je Danica Nikolić, osvojivši zlato za Streličarski klub Niš u ženskoj juniorskoj konkurenciji.

Nakon trećeg kola Kupa Srbije, Streličarski klub Niš čvrsto drži vodeću poziciju na tabeli, s malo šansi da bude skinut sa trona u završnici sezone. Niški streličari, predvođeni trenerom Miljkom Čolovićem, uporno i predano treniraju kako bi ostvarili svoje ciljeve. Pored domaćih takmičenja, reprezentativci se takođe pripremaju za nadolazeća svetska i evropska prvenstva.

„Plan za ovu sezonu se ostvaruje korak po korak. Svi naši takmičari, uz podršku trenera, intenzivno rade i usredsređeni su na završetak sezone. Reprezentativci se dodatno pripremaju za velika internacionalna takmičenja kako bi dostojno predstavljali naš klub i zemlju“, ističu predstavnici niškog streličarskog kluba.

Niški streličari nastavljaju da plene sjajnim rezultatima, postavljajući visoke standarde u domaćem streličarskom svetu. Sa snažnom ekipom i ambicijom da osvoje vrhunska takmičenja, Niš će ostati nezaobilazna sila u ovom sportu.

Foto: SK Niš