Niški košarkaš na spisku Karija Pešića za mečeve reprezentacije

Za dva kvalifikaciona meča za odlazak na Svetsko prvenstvo ovog leta u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, selektor Srbije Svetislav Pešić pozvao je i 32-godišnjeg Nišliju Stefana Jovića. Srbija će 24. februara igrati protiv Grčke u Atini, a tri dana kasnije sa Velikom Britanijom u Beogradu.

Kao i predhodne dve utakmice kada je Srbija pobedila Veliku Britaniju i Tursku, selektor Srbije, rođeni Piroćanac Svetislav Kari Pešić na spisak od 24 imena stavio je Nišliju Stefana Jovića, pleja Saragose.

Pored Jovića, na spisku su i Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Okupljanje reprezentacije Srbije počeće nakon završnih turnira nacionalnih kup takmičenja širom Evrope, kao i Kupa Koraća koji je od danas u Nišu.

Košarkaši Srbije će u petak, 24. februara igrati protiv Grčke u Atini, a u ponedeljak, 27. februara protiv Velike Britanije u hali „Aleksandar Nikolić“.

www.juznevesti.rs