Niška Banja dobila izlaz na auto-put

Novoizgrađena deonica državnog puta IIa reda od petlje Malča do raskrsnice Prosek u dužini od 1440 metara omogućiće najbržu vezu Niške Banje sa autoputem, smanjiti saobraćaj kroz Niš i skratiti put svima koji putuju iz Zaječara ka Dimitrovgradu za 19 km.

Obilazeći saobraćajnicu zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem i direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da je ova deonica primer saradnje lokalne samouprave i države i predstavlja rezultat inicijative Grada, opštine Svrljig i predloga ljudi koji žive u Niškoj Banji. Ona je navela da Grad sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ima još mnoge zajedničke projekte, a najvažniji su modernizacije pruge Niš-Beograd, izmeštanje pruge, završetak aerodromske zgrade i početak sanacije deponije.

Image

Ministar Vesić zahvalio je gradonačelnici na predlogu kojim je omogućena najbrža veza Niške Banje sa autoputem i ujedno je skraćen put svima koji putuju iz Zaječara ka Dimitrovgradu. On je naglasio da su radovi, čija je vrednost oko 3,5 miliona evra, bili izvedeni u roku i da su finansirani iz ostvarenih ušteda. Vesić je rekao da će Vlada nastaviti da ulaže i u Niš i u ovaj deo Srbije, napomenuvši izgradnju brz pruge Beograd- Niš kao najvažniji projekat.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić izrazio je zadovoljstvo što je pomenuta deonica završena u predviđenom roku, da postoji sva potrebna dokumentacija i zahvalio na pomoći Grada tokom izvođenja radova.

www.ni.rs