Niš je grad koji se jako i snažno razvija

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Tomislavom Momirovićem obišla dve domaće firme koje posluju u Nišu „Milk Haus“ i „Unijapak“ a koje zapošljavaju veliki broj radnika i svojim proizvodima su prisutne na domaćem i na tržištu zemalja u regionu.

Gradonačelnica Sotirovski je istakla da je broj zaposlenih podignut i iznosi 91.000 radnika dok je broj nezaposlenih pao na nešto više od 18.000. Uz podršku Vlade i predsednika Aleksandra Vučića radi se na stvaranju dobrog ambijenta za investitore, a plan Grada je da komunalno opremi industrijsku zonu od 200 hektara za sve koji žele da pokrenu proizvodnju u Nišu .

Ministar Momirović je istako da je Niš grad koji se jako i snažno razvija. Posebno je istako da mu je drago da Otvoreni Balkan daje konkretne rezultate na terenu jer niške kompanije izvoze svoje proizvode u Severnu Makedomiju bez višegraničnih procedura.

Momirović je dodao da je sa gradonačelnicom Niša razmenio ideje kako da pomognu mladim privrednicima.

Gradonačelnica Niša Sotirovski i ministar Momirović su se sastali i sa predstavnicima Regionalne privredne komore Niš i Klubom privrednika Niš sa kojima su imali sadržajan sastanak.

Tokom boravka u Nišu ministar Momirović je sa gradonačelnicom Sotirovski obišao i Arheološko nalazište Medijana.

www.ni.rs