Niš Domaćin KUP-a Srbije u Karateu: Više od 350 Takmičara na Velikoj Reviji Borilačkih Veština

U Nišu, u sportskoj hali OŠ „Mika Antić“, održava se pravi karate spektakl, okupljajući talentovane karatiste iz svih krajeva Srbije. KUP Srbije u karateu je događaj koji privlači više od 350 strastvenih takmičara, okupljenih pod jednim krovom da bi se takmičili i demonstrirali svoje veštine. Ovaj izvanredan događaj organizuje Karate klub „Bušido“, dok Gradska opština Crveni Krst pruža svoju podršku kao pokrovitelj manifestacije.

Prvenstvo centralne Srbije u karateu privuklo je preko 350 takmičara iz tridesetak klubova, svih uzrasta – od najmlađih petogodišnjaka do iskusnih veterana. Ova raznolikost takmičara donosi dinamiku i strast u sportsku halu „Mika Antić“.

Jedna od zvezda među takmičarima je Dunja Milovanović, koja se ponosi titulom državnog prvaka u katama. Upitana o tajni uspeha u karateu, Dunja deli svoju mudrost: „Bitnije je da se igra pametno, nego da se ide jačinom. Karate je sport gde i mali čovek može da pobedi većeg, jer snaga nije sve.“

Ovo takmičenje se tradicionalno održava već šestu godinu za redom zahvaljujući zalaganju Karate kluba „Bušido“. Klub je izgradio reputaciju osvajača medalja na evropskim i svetskim prvenstvima od 2016. godine. Trener KK „Bušido“ i reprezentacije Srbije, Milomir Blažević, ističe: „Iza svega stoji ogroman rad, a naš prioritet je da deca postižu što bolje rezultate.“

Marko Tomić, predsednik Karate saveza Srbije, optimistično ocenjuje budućnost srpskog karatea. Nakon impresivnih rezultata na međunarodnom nivou, poput drugog mesta na Evropskom kupu pre nekoliko nedelja, gde je reprezentacija Srbije za mlade zauzela drugo mesto, odmah iza Mađarske, Tomić ističe da srpski karate ima svetlu perspektivu.

Ovaj KUP Srbije takođe predstavlja kvalifikacioni događaj za predstojeće Prvenstvo Srbije, koje će se održati u Kruševcu 3. decembra. Sve oči su uprte u ovaj prestižni događaj, gde će se najbolji karatisti nadmetati za titulu najboljeg u zemlji.

Slike www.tvzonaplus.rs