Na zadušnice gradskim prevozom

Zbog održavanja verskog praznika „Zadušnice“ i povećanih zahteva za prevozom ka Novom groblju, danas 03.11.2023.godine, na delu trase redovne linije 8 Gabrovačka reka – Novo groblje, uvodi se vanredna linija 8L Trg kralja Aleksandra – Novo groblje koja će u periodu od 09:00 do 15:00 časova saobraćati sa 2 vozila.

Prevoz na redovnoj liniji broj 8 Novo groblje – Gabrovačka reka obavljaće se po redu vožnje za radni dan. U subotu 04.11.2023.godine biće otvorena vanredna linija 8L Trg kralja Aleksandra – Novo groblje koja će u periodu od 07:00 do 15:00 časova saobraćati sa 4 vozila.

Prevoz na redovnoj liniji broj 8 Novo groblje – Gabrovačka reka obavljaće se po subotnjem redu vožnje. Iz Direkcije za javni gradski prevoz upućuju apel svim sugrađanima da za potrebe prevoza do Novog groblja koriste vozila javnog prevoza kako bi se izbeglo stvaranje gužvi u saobraćaju.

JKP “Gorica” apeluje na građane, da na dan zadušnica, za odlazak na groblje koriste gradski prevoz, umesto svojih automobila. Toga dana neće biti dozvoljen ulazak motornim vozilima u kompleks Novog groblja, osim za vozila na kojima stoji posebna oznaka – nalepnica, za prevoz osoba sa invaliditetom.

U krugu Novog groblja, JKP “Gorica“, organizovaće besplatan prevoz svojim vozilima za stara i teško pokretna lica. Kompleks Novog groblja biće otvoren od 07:00 do 16:00 sati.

www.ni.rs