Na izložbi u Nišu balske haljine, kristali i nakit, inspirisani Karlovim mostom u Pragu

U okviru manifestacije „Dani češke kulture – Jozef Apel“, koja se u Nišu održava od 18. do 20. avgusta, organizatori najavljuju i izložbu „Mostovi koji spajaju“ tokom koje će prikazati 40 balskih haljina, ručno rađenih češkim kristalima, kao i nakit, a sve je inspirisano Karlovim mostom u Pragu.

Na otvaranju, 18. avgusta će na platou ispred Beogradske kapije u Tvrđavi, od 18 do 20 sati, biti prikazana ova izložba koju će, kažu, otvoriti poznata manekenka Natalia Gabrišova, uz revijalni deo.

Ističu da su haljine i nakit rađeni specijalno za ovaj projekat, a da će nakon Niša postavka biti u Pragu i Bratislavi.

Organizator niške manifestacije „Dani češke kulture“ je Asocijacija srpsko-češkog prijateljstva „Beseda Niš“, a najavljuju da će sutradan, 19. avgusta biti održana svečana akademija od 16 sati.Dani češke kulture u Nišu; foto: Beseda Niš

Od 17 do 18 sati na platou Beogradske kapije biće promocija knjige Kuki se vraća, autor je češki pisac i režiser Jan Sverak, a koju je izdao Kreativni centar Beograd. Autor će se prisutnima obratiti pozdravnom porukom putem video bima. Promociju knjige prirediće Biljana Vujović Bajka, dr dramske i audiovizuelne umetnosti, rediteljka, pesnikinja, glumica. Na promociji će učešće uzeti i deca iz škole glume Glumbal koji će izvesti mali performans na tu temu – najavljuju.

U okviru ove manifestacije će biti održan Oldtajmer fest, a najavljeni su nastupi niškog Kerbera 19. avgusta i Vlade Georgieva 20. avgusta u niškoj Tvršavi.

Kompletan program možete pogledati u dokumentu ispod.

www.juznevesti.rs