MINISTARKA KISIĆ U POSETI OPŠTINI ALEKSINAC

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić posetila je juče opštinu Aleksinac povodom realizacije projekta koji je započet uz podršku ovog Ministarstva.
U okviru posete, održan je sastanak sa opštinskim rukovodstvom i tom prilikom predsednik opštine Dalibor Radičević osvrnuo se na zajedničku saradnju i finansiranje rekonstrukcije predškolskog objekta u Trnjanu i jednog Doma kulture, u ukupnom iznosu od oko 21 milion dinara, kao i na rezultate aktuelnih populacionih mera:
“Mere koje preduzuma Vlada Republike Srbije, zajedno sa predsednikom Republike Srbije i mi kao jedinica lokalne samouprave, čini se da prvi put u ovoj godini daju neke rezultate zato što smo već u novembru mesecu prošli prosek novorođenih beba na teritoriji Opštine.“
Kako je istakla ministarka Kisić, naša opština je jedna od 52 lokalne samouprave koje je finansijski podržalo ovo Ministarstvo i grad koji pokazuje kako treba raditi kada je u pitanju podrška pronatalitetnoj politici:
“Sa zadovoljstvom smo bili partneri u projektima koji se odnose na rekonstrukciju vrtića i jednog dela Doma kulture. Finansijska podrška porodici sa decom od strane Države je nikada veća i u tu svrhu se izdvaja 87 milijardi dinara. Ono što je sigurno, mi ćemo nastaviti da zajedno radimo i sarađujemo, ulažemo u nove projekte kada je u pitanju opština Aleksinac, jer sve što radimo i gradimo, radimo zbog naše dece i njihove bolje budućnosti“ – zaključila je ministarka Kisić.

www.aleksinac.org