Merošina kupuje Novi Automobil za ‘Poboljšanje Populacione Politike’

MEROŠINA – Opštinska uprava Merošina opredelila je oko 15.000 evra za nabavku novog vozila marke „Dacia Sandero S Expression“ u atraktivnoj „Iron Plavoj Metalik“ boji, s ciljem da unapredi populacionu politiku u opštini, kako je istakla načelnica Danijela Nikolić.

Javni poziv, koji je objavljen nedavno, ističe da će cena biti ključni faktor prilikom odabira najboljeg ponuđača, a procenjena vrednost vozila iznosi 1.730.000,00 dinara bez PDV-a, što je približno 14.700 evra.

Načelnica Opštinske uprave, Danijela Nikolić, objasnila je da se sredstva za kupovinu vozila obezbeđuju putem projekta Ministarstva za brigu o porodici i demografiji, vrednog oko 3 miliona dinara. Ipak, naglasila je da će ovaj automobil imati posebnu namenu i neće biti u upotrebi opštinskih službenika.

„Partner na ovom projektu je predškolska ustanova ‘Poletarac’, s kojom delimo cilj poboljšanja demografske situacije u opštini. Pored vozila, sredstva će biti usmerena i na nabavku opreme za vrtić“, dodala je Nikolić.

Opština Merošina postavila je specifične zahteve za vozilo, tražeći „Dacia Sandero“ s EURO 6 motorom snage 67 kilovati, pogonom na prednje točkove, pet vrata, manuelnim menjačem s pet brzina, i automatskim klima uređajem. Bezbednosni kriterijumi obuhvataju senzor za kišu, prostor za odlaganje ispred ručice menjača, ABS, sistem „start i stop“, kao i razne dodatne funkcije poput sistema za hitne pozive i pomoć pri parkiranju.

Rok za podnošenje prijava je zakazan za 16. novembar, a odabrani ponuđač imaće 15 dana da isporuči novo vozilo, čime će se, kako se očekuje, unaprediti mobilnost i efikasnost aktivnosti usmerenih ka demografskim ciljevima u Merošini.

Slika www.merosina.org.rs