Kreativnost u Divljani: Likovna kolonija okuplja umetnike iz Srbije i Severne Makedonije

Gradska opština Medijana i Multimedijalno udruženje umetnika „Car Konstantin“ iz Niša već četvrtu godinu zaredom zajednički organizuju inspirativnu Likovnu koloniju. Ovogodišnji događaj će se odvijati u periodu od 26. do 30. juna, dok će umetnici imati priliku da borave u predivnom ambijentu Divljane. Cilj ove značajne likovne manifestacije, kako navode organizatori, jeste promovisanje kulture i predstavljanje umetnika iz cele Srbije.

Ove godine, Likovna kolonija će prvi put dobiti i međunarodni karakter, jer će se pridružiti umetnici iz Severne Makedonije, čime će se dodatno obogatiti umetnička scena ovog jedinstvenog događaja.

Među izuzetnim učesnicima ovogodišnje Kolonije su renomirani likovni stvaraoci kao što su Goran Nikolić, Bratislav Anđelković – Bata iz Vučja, Branislav Milenković – Palma, Petra Jovanovska, Gvozden Antić, Goran Ristić, Marija Ristić, Ljubomir Cekić, Jelena Stošić, Dragana Despotović, Slavoljub Todorović – Zorkin i Boža Milić – Tisin.

Završni dan Likovne kolonije obeležiće izložba slika nastalih tokom ovogodišnjeg događaja, koja će biti predstavljena u Svetosavskom parku s početkom u 11 časova. Sve slike koje budu prodate tokom izložbe imaće humanitarnu svrhu, budući da će sav prikupljeni novac biti uplaćen niškom porodilištu, pružajući podršku novorođenoj deci i njihovim porodicama.

Umetnica Petra Jovanovska iz Skoplja ističe svoje zadovoljstvo što je dobila priliku da učestvuje na ovom događaju i izražava želju za ostvarivanjem plodne saradnje sa kolegama iz Niša.

„Dobila sam poziv od kolege umetnika Gorana Pikasa i sa zadovoljstvom sam se odazvala. Ovde sam da stvorim sliku i doprinesem ovoj hvale vrednoj akciji. Likovne akcije nam pružaju priliku da se upoznamo, vidimo koje tehnike koriste naši kolege, uspostavimo kontakte i proširimo našu saradnju“, istakla je Petra.

Slika www.niskevesti.rs