Humanitarna deseta „Pitijada“ – slavlje ukusa i solidarnosti

Niš, 2. juna – U dvorištu Kuće starih zanata, u jedinstvenom ambijentu, održaće se jubilarna, deseta po redu „Pitijada“. Ova izuzetna manifestacija, koja je postala sinonim za kvalitetnu hranu i humanost, će okupiti ljubitelje domaćih proizvoda i istinske gurmane od 13 sati. Ovogodišnji događaj ima poseban značaj, budući da će sav prihod od prodaje proizvoda biti doniran u humanitarne svrhe, podržavajući decu sa Daunovim sindromom.

Prijave za učešće su otvorene do 30. maja, pružajući priliku svim majstorima pečenja da pokažu svoje veštine. Organizatori ističu da, pored takmičenja i prilike za degustaciju za posetioce, ovi izvanredni domaći proizvodi imaju poseban cilj – da pruže podršku onima kojima je najpotrebnija. Pite, koje se mogu pripremiti u različitim varijacijama – kvasne, sukane, od gotovih gora, posne ili mrsne – predstavljaju autentičan deo kulturnog nasleđa i oduševljavaju svačije nepce.

Image

Opština Pantelej, u saradnji sa članicama Aktiva žena Niša, stoji iza organizacije ove jedinstvene manifestacije. Njihova predanost u promovisanju kulture, tradicije i humanosti je neizmerna, a deseta „Pitijada“ je sjajan primer njihove posvećenosti. Ova manifestacija ne samo da slavi bogatstvo ukusa, već i podstiče zajedništvo i podršku onima kojima je to najpotrebnije.

Deseta „Pitijada“ predstavlja simbiozu izvrsnosti u kulinarstvu i humanitarne misije, donoseći radost i promovisanje solidarnosti. Svi su pozvani da se pridruže ovom izvanrednom događaju, uživajući u tradicionalnim specijalitetima i pružajući podršku deci sa Daunovim sindromom. Ova manifestacija će vas očarati ukusima i toplinom, ostavljajući neizbrisiv trag u srcima svih prisutnih.