Grad Niš i Klub beba – druženje i podrška budućim mamama

Grad Niš i Klub beba, trudnica i mama su udružili snage u organizaciji druženja koje je imalo za cilj podržati nacionalne mere koje se sprovode kako bi se podstakla populaciona politika. Više od 200 budućih mama je imalo priliku da prisustvuje ovom događaju, gde su se srele i razmenile iskustva. Događaj je bio obogaćen savetima stručnjaka i lekara specijalista, koji su bili na raspolaganju budućim majkama kako bi ih podržali u toku trudnoće, porođaja i roditeljstva. Takođe, buduće tate su dobile priliku da saznaju na koji način mogu da pruže najveću podršku svojim partnerkama u ovom važnom periodu života.

Image

Ovakva druženja su već tradicionalna u organizaciji Grada Niša i Kluba beba, trudnica i mama, koje se održavaju svake godine. Pored ovog događaja, svakog meseca se održava i Školica roditeljstva u Regionalnom centru u Nišu, koju mogu da pohađaju svi zainteresovani roditelji. Ova školica je mesto gde roditelji mogu da steknu nova znanja i veštine, da se informišu o aktuelnim temama i da se povežu sa drugim roditeljima.

Image

Ova inicijativa Grada Niša i Kluba beba, trudnica i mama predstavlja primer dobre prakse u podržavanju populacione politike, jer pruža podršku budućim roditeljima u procesu rađanja dece. Takva podrška je važna, jer može da pomogne roditeljima da se bolje pripreme za roditeljstvo, smanje stres i anksioznost, i na taj način stvore pozitivnu atmosferu za dolazak novog člana porodice.

Photo www.ni.rs