Film „Čuvar ikone Svetog Đorđa“ snimaće se i u Nišu

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor “Contrast studios” Nedeljko Bajić, potpisali su Protokol o saradnji na realizaciji igranog filma „Čuvar ikone Svetog Đorđa“, čiji je autor i scenarista Radoš Bajić, a koji će režirati Đorđe Stanimirović. Prva klapa ove aktuelne drame pašće početkom marta sledeće godine u gradu na Nišavi. Potpisivanju protokola prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić.

Gradonačelnica Sotirovski je istakla da joj je drago da ekipa produkcije „Contrast studios“ izabrala Niš da u njemu započne snimanje svog novog televizijsko-filmskog projekta. Poverenje koje je na ovaj način ukazano samo je još jedan dokaz da Niš, u kome je snimljeno već nekoliko filmova, polako postaje centar filmske industrije.

Sotirovski je dodala da veruje da će se ova tradicija nastaviti jer je Niš zbog Filmskih susreta, koji se održavaju više od pola veka, odavno grad glumaca u kome se oni osećaju kao kod kuće jer su uvek dobrodošli.

Nedeljko Bajić je kazao da se radi o društveno-angažovanom projektu, koji se bavi problemom odumiranja modernog srpskog sela, sučeljenog sa značajnim problemom depopulacije ruralnih sredina, koja je uslovljena različitim okolnostima u kojima priroda, vrlo često, „pobeđuje“ čoveka.

Zahvaljujući se na gostoprimstvu Radoš Bajić je naglasio da Niš zbog Filmskih susreta, koji se održavaju više od pola veka, ima status grada filmske umetnosti, ali je i neveliki broj filmova snimljeno i snima se u Nišu. Zahvaljujući razumevanju i podršci odgovornih u lokalnoj samoupravi, to će se promeniti.

www.ni.rs