Đorđe i Vuk mlade nade Vaterpolo kluba “Nais” iz Niša

VK Nais je srpski vaterpolo klub iz Niša. Trenutno se takmiči u Prvoj A ligi Srbije. Decenijama grad Niš nije imao klubove i sportske organizacije u sportovima na vodi. Tek sporadično, na bazenima koji su radili samo tokom letnje sezone. Ali, kada je početkom devedesetih godina prošlog veka u sklopu Sportskog centra „Čair” sagrađen i otvoren kompleks zatvorenih bazena sa svim potrebnim sadržajima, munjevitom brzinom formirani su vaterpolo, plivački i klub za sinhrono plivanje.

Tokom leta 2011. VK Niš je ugašen, a Skupština tog kluba je formirala novi klub pod imenom VK Nais. Sezonu 2011/12. Nais je završio na poslednjem jedanaestom mestu u Prvoj B ligi Srbije. Naredna sezona je bila daleko uspešnija, Nais je postao prvak Prve B lige i time obezbedio baraž za ulazak u Prvu A ligu. U baražu sa sastao sa beogradskim Singidunumom, osmoplasiranim klubom iz Prve A lige, a Nais je pobedio u oba meča (13:12 u gostima i 5:4 kod kuće) i obezbedio plasman u Prvu A ligu.

Vaterpolo klub Nais trenutno treniraju mladi za koje se može reći da obećavaju , a izdvajamo neke od njih.

Zovem se Djordje Jovanovic , rodjen sam 2012. godine . Vaterpolo sam poceo da treniram jula 2022. godine. Uz veliku pomoc i angazovanost trenera , jako brzo sam napredovao i vec u februaru mesecu sam se nasao u takmicarskoj grupi . I pored svih skolskih obaveza , trudim se da prisustvujem treninzima sto cesce , jer cu samo tako napredovati i postati jos bolji .

Vaterpolo je moj omiljeni sport . Puno je vestina , razlicitih stilova plivanja , pre svega jedan od najzdravijih sportova . Ume da bude jako naporan ali stisnem zube i izdrzim do kraja .

  Kada sam u bazenu osecam se kao svoj na svome . Obozavam da sam u bazenu sa loptom , kada igramo  , pucamo na golove ,…. ma sta god da radimo meni je super zabavno .

Nadam se da cu jednog dana zaigrati za reprezentaciju Srbije , ja sam tu da se trudim i da dam sve od sebe.

Vuk Šarić, 2013to godište, vaterpolo trenira od 4te godine, tj. već 6ipo godina I kaže:

Vaterpolo volim jer je to moja sparta u vodi. Zahteva pravi spartanski duh – hrabrost izdržljivost i posećenost timu. Osećaj tima i borba do poslednje sekunde čine vaterpolo posebnim.”

Milica Mihajlović