Čestitka gradonačelnice Niša povodom Međunarodnog praznika rada

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski čestitala je Prvi maj – Međunarodni praznik rada i istakla da je broj nezaposlenih u poslednjoj deceniji u Nišu prepolovljen, a da je broj novih radnih mesta uvećan za bezmalo 30.000.

„Svim radnicima, njihovim poslovodstvima i sindikatima čestitam Međunarodni praznik rada. Praznik obeležavamo u vremenu punom izazova na globalnom nivou.

Uprkos teškoćama unapređujemo naš privredni i investicioni potencijal čuvajući svako radno mesto i stvarajući uslove za nova uz razvijanje Niša kao mesta povoljnog poslovnog ambijenta za ulaganja domaćih i stranih investitora.

Znatno smo uvećali broj zaposlenih. Nezaposlenost u Nišu je prepolovljena u poslednjoj deceniji. U Nišu je pre 10 godina bilo zaposleno oko 60 000 radnika, a danas bezmalo 90.000 ima svoje radno mesto.

Prvi maj je praznik koji simbolizuje radničku solidarnost, prava radnika i bolje uslove rada. Uz svesrdnu pomoć najviših državnih organa koja je stalna za Niš i samo sa zadovoljnim radnicima adekvatno nagrađenim za svoj rad možemo da napredujemo, uvećavamo naš društveni proizvod koji znači bolji standard svih građana.

Srećan vam Prvi maj!“

www.ni.rs