Borac iz Aleksinca ponovo prvak sveta, medalju osvojio i njegov brat

Na Svetskom prvenstvu u Mongoliji, Aleksinčanin Nikola Trajković odbranio je prošlogodišnju titulu prvaka sveta u borilačkom sportu džiju-džicu, u kategoriji do 85 kilograma. Njegov brat Filip Trajković osvojio je bronzu u kategoriji do 94 kilograma i nastupaće kao predstavnik Srbije na Svetskim kombat igrama u Saudijskoj Arabiji.

Na Svetskom prvenstvu učestvovalo je više od 500 boraca iz 49 zemalja, kažu iz Džudo i džiju-džicu kluba “N&F” u Aleksincu.

Srbija je imala trojicu predstavnika, pošto je osim braće Trajković učestvovao Ivan Della Croce iz Novog Sada, koji je osvojio srebro. Sve ih je predvodio Dragan Trajković, trener aleksinačkog kluba.

Nikola je drugog dana takmičenja, u kategoriji seniora do 85 kilograma, osvojio zlatnu medalju i tako odbranio titulu prvaka sveta osvojenu prošle godine u Abu Dabiju.

On je bio nosilac grupe u prvom kolu, pa je bio slobodan, dok je u drugom savladao nemačkog takmičara. U polufinalu bio je bolji od Kazahstanca koji je višestruki prvak Azije, a u finalu je posle neizvesne borbe pobedio Nemca, bivšeg prvaka Evrope.

Filip se borio trećeg dana takmičenja, u kategoriji takmičara do 94 kilograma. Zabeležio je četiri pobede i jedan poraz, pa je kroz repasaž uspeo da osvoji treće mesto i bronzanu medalju.

Filip će u novembru, kao predstavnik naše zemlje, učestvovati na World combat games – Svetskim kombat igrama koje će se održati u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji – navode iz njegovog kluba.

Ističu da je ovo do sada najbolji rezultat reprezentacije Srbije, pošto su svi predstavnici osvojili odličja i tako ostvarili učinak od 100%.

Braća Trajković i Ivan Della Croce iz Novog Sada stipendisti su Ministarstva sporta i kategorisani kao vrhunski sportisti zaslužnog i međunarodnog ranga, dodaju iz kluba “N&F”.

Prvenstvo u Ulanbari, glavnom gradu Mongolije, održano je od 15. do 21. jula.

www.juznevesti.rs