Aleksinačka fontana presušila usred leta, kažu „vrlo brzo“ počinje da radi

Postavljena pre 3 godine u sklopu rekonstrukcije pešačke zone u Aleksincu, koja je koštala oko 1,5 miliona evra, fontana u centru mesecima je suva, pa i usred ovog leta. Na pitanja građana šta se dešava sa njom i hoće li konačno „da bude fontana“, predsednik Opštine Dalibor Radičević odgovara da se to očekuje „vrlo brzo“.

Aleksinčani pitaju – kada će fontana konačno „da bude fontana“; foto: JVPojedini Aleksinčani bunili su se kada je stara fontana sklonjena iz pešačke ulice, a napravljena je nova po ugledu na gotovo sve srpske gradove – prekrivena behatonom, voda izvire iz zemlje i svetli u mraku.

Takva je napravljena u sklopu rekonstrukcije koja je građane koštala oko 171 milion dinara pre tri godine, ali je utisak da od tada do danas više nije radila, pa i ovog leta na plus 40 pitaju građani da li će i kada konačno da „bude fontana“.

Predsednik Opštine im odgovara – „vrlo brzo“.Aleksinčani pitaju – kada će fontana konačno „da bude fontana“

Fontana u centru grada uskoro bi trebalo da bude u funkciji. U toku je otklanjanje nastalih kvarova na opremi i njeno ponovno puštanje u rad očekuje se vrlo brzo – kompletan je odgovor predsednika Radičevića.

Nije precizirao od kada je u kvaru, a dok Aleksinčani čekaju da voda konačno poteče iz nje, na društvenim mrežama uz fotografiju suve fontane prave ilustracije sa bazenom, cisternama sa vodom i piramidom u Egiptu, kako bi skrenuli pažnju nadležnima da je poprave.

www.juznevesti.rs