7-godišnja Nišlijka uspešna na Evropskom muzičkom festivalu

Jedina predstavnica Srbije na 11. Evropskom muzičkom festivalu „Zlatne iskre“ održanom u Bugarskoj bila je 7-godišnja Leona Stanojević iz Niša, a njena mama kaže da pesma koju je izvodila osvojila drugo mesto, a Lena i nagradu za perspektivnog izvođača. Ističe da joj je ponuđena saradnja sa tekstopiscima i kompozitorima iz više zemalja, kao i učešće na međunarodnim festivalima.

Mlada Nišlijka osvojila 2. mesto i nagradu za perspektivnog izvođača; foto: privatna arhiva

Njena mama Marina Stanojević ističe da je mlada i talentovana umetnica iz Niša, 7-godišnja Leona, na poziv poznatog bugarskog kompozitora pesama za decu i potpredsednika Svetske asocijacije festivala i muzičara (WAFA), Dona Cvetkova, učestvovala na ovogodišnjem festivalu „Zlatne iskre“ održanom u oktobru.

Ostvarila je veliki uspeh kao jedina predstavnica Srbije na ovom takmičenju.

U konkurenciji 25 pesama, čiji izvođači su bila deca iz Bugarske, Rumunije, Ukrajine, Turske, Rusije, kompozicija koju je izvodila, Pesma na dar, renomiranih niških autora Nenada i Dubravke Stošić osvojila je drugo mesto, a Leona je, kao jedina predstavnica Srbije, upečatljivim nastupom i glasom očarala žiri, i kao jedna od najmlađih učesnica, osvojila i nagradu za perspektivnog izvođača – ističe njena mama.

Mlada Nišlijka osvojila 2. mesto i nagradu za perspektivnog izvođača; foto: privatna arhiva

Ističe da je Leona ove godine trijumfovala na 24. festivalu Zlatna pčelica održanom u Nišu, kada je pesmu Deci celog sveta istih autora izvela zajedno sa Galom Mihailović, Lenom Vučetić i Ilijom Petrovićem.

Na Festivalu u Varni joj je već ponuđena saradnja sa nekoliko tekstopisaca i kompozitora iz više zemalja, kao i učešće na međunarodnim festivalima – dodaje mama Marina.

Ova 7-godišnjakinja je krenula u 1. razred OŠ „Učitelj Tasa“, a njena mama kaže da planira da upiše Muzičku školu, kao i da je od 4. godine bila članica više dečijih horova u Nišu.

Zaključuje ponosno da iako joj je tek 7 godina već pleni svojim neospornim šarmom i beskrajnim talentom, za koji se nada da će tek doći do izražaja i da je spremna za velika dela.

Mlada Nišlijka osvojila 2. mesto i nagradu za perspektivnog izvođača; foto: privatna arhiva

www.juznevesti.rs