15. Etno Sajam pod nazivom “Etno susreti – Niška Banja 2023” i 8. folklorijada “Igrom do pehara”


Najnovije dešavanje koje će zasigurno privući pažnju ljubitelja tradicije i kulture, ali i sve one željne dobre zabave, jeste Etno Sajam pod nazivom „Etno susreti – Niška Banja 2023“ i 8. folklorijada „Igrom do pehara“. Ova manifestacija je zakazana za period od 8. do 10. septembra 2023. godine i biće održana na glavnom šetalištu u predivnom ambijentu Niške banje, kao i na platou kod fontana.

Etno Sajam, koji nosi revijalno-takmičarski karakter, okupiće impresivnih preko 120 udruženja iz različitih krajeva Srbije, kao i 17 folklornih ansambala koji će svojim nastupima očarati posetioce. Ovaj događaj će biti prava prilika da se istraže bogatstvo kulturne raznolikosti koja čini srpsko nasleđe.

Posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnom kulturno-umetničkom programu, upoznaju se sa starim zanatima, istraže domaću radinost, degustiraju lekovito bilje, probaju ukusne med kolače i zimnicu, prisustvuju uzbudljivom banjskom poselu i, naravno, prepuste se ritmu ludog banjskog plesa.

Organizator ovog spektakla je Udruženje žena „Kruna“ iz Niške Banje, koje je uz podršku Gradske opštine Niška Banja omogućilo da se ovakav događaj održi i postane nezaobilazna tačka na kulturnoj mapi Srbije.

Svi ste pozvani da se pridružite ovom jedinstvenom doživljaju i da zajedno proslavimo bogatstvo naše tradicije i nasleđa. Vidimo se na Etno Sajmu i folklorijadi u Niškoj Banji!

Slika Facebook page Opstina Niska banja