Za pet meseci rada Kancelariji za brze odgovore imala 1107 predmeta

Za prvih pet meseci rada Kancelarija za brze odgovore imala je 1107 predmeta. Najčešća pitanja sugrađana odnose se na komunalne probleme i nerešene pravno-imovinske odnosa.

Veliki broj građana interesuje se ovih dana kako i gde mogu da podnesu zahtev za priključak nelegalno izgrađenih objekata u kojima žive na komunalnu infrastrukturu.

Povećan je i broj poziva ljudi iz inostranstva koji se interesuju kako da dođu do odgovarajuće dokumentacije koja im je potrebna.

Građani lično, telefonom ili mejlom prijavljuju probleme za čije rešavanje smatraju da je nadležna gradska uprava, javno komunalna preduzeća ili ustanove i u najkraćem mogućem roku dobiju kompetentne odgovore nadležnih službi.

U Kancelariji za brze odgovore kažu da je za rešavanje zahteva ili problema koje upućuju građani potrebno od nekoliko sati do nekoliko dana jer to zavisi od složenosti slučaja, ali odgovori od nadležnih službi stižu u najkraćem mogućem roku.

Sugrađani informacije mogu da dobiju na brojeve telefona 018/4555 000, 018/4555 001 i 018/4555 002, a od juče i na broj 018/ 505 505, ali i na mejl brzi.odgovori@gu.ni.rs. Kancelarija za brze odgovore nalazi se u centru grada na Trgu kralja Milana broj 8.

www.ni.rs