Vredna donacija Domu zdravlja u okviru programa ,,Podsticajno roditeljstvo”

Danas je u Domu zdravlja Svrljig, uz prisustvo zvaničnika i predstavnika lokalne samouprave, svečano uručena značajna donacija deo opreme u okviru programa “Podsticajno roditeljstvo”, koji je podržan od strane međunarodne organizacije UNICEF i Saveza gradova i opština Srbije (SKGO).

Ova donacija predstavlja izuzetno važan korak u stvaranju boljih uslova za podršku deci i porodicama u Svrljigu. Deo opreme takođe je uručen Predškolskoj ustanovi “Poletarac”, čime se naglašava integrisani pristup različitim segmentima društva u pružanju podrške najmlađima.

Program “Podsticajno roditeljstvo” ima za cilj poboljšanje kvaliteta i dostupnosti usluga za porodice sa decom, kao i unapređenje zdravlja i razvoja najmlađih. Donirana oprema će biti od suštinskog značaja za pružanje ovih usluga.

Uručenju opreme u Domu zdravlja prisustvovali su direktor Predškolske ustanove “Poletarac” Dejan Miletić, direktor Doma zdravlja Svrljig Dejan Antić, kao i predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Ova inicijativa ilustruje posvećenost opštine Svrljig u stvaranju uslova za kvalitetnu i integrisanu podršku deci i porodicama. Kroz saradnju tri sistema – socijalne i zdravstvene zaštite i obrazovnog sistema, očekuje se značajan napredak u obezbeđivanju boljeg života za najmlađe građane Svrljiga.

Donacija UNICEF-a i SKGO-a predstavlja ključni korak ka postizanju tog cilja i osnaživanju podrške porodicama na lokalnom nivou.

www.svrljiginfo.rs