Uspeh niških atletičara na Prvenstvu centralne Srbije: Zapaženi rezultati i najave uspeha

Protekle nedelje, Kruševac je bio domaćin pojedinačnog Prvenstva Centralne Srbije za mlađe juniore i seniore, na kojem su članovi niških atletskih ekipa ostvarili izvanredne rezultate, potvrđujući svoj talenat i trud.

Hana Ristović, koja je članica atletskog kluba „Niški maraton“, briljirala je u kategoriji mlađih juniorki osvojivši prvo mesto na 800 metara. Njen trijumf najavljuje da će se Hana uskoro takmičiti i sa starijim atletičarkama, spremna da se izbori za mesto u reprezentaciji.

Članovi atletskog kluba „Radnički 2016“ takođe su ostvarili izuzetne rezultate na visokom nivou. Mlađi junior Gavrilo Antić se istakao osvajanjem zlatne medalje u bacanju koplja (49,07m – lični rekord) i srebrne medalje u bacanju diska (32,39m – lični rekord). Sara Radulović je postigla izvanredan rezultat u bacanju koplja i osvojila bronzanu medalju (23,32m – lični rekord) u konkurenciji mlađih juniorki.

Ne smemo zaboraviti ni dvojicu izvanrednih seniora iz kluba „Radnički“. Nikola Bujaković je osvojio srebrnu medalju u trci na 400 metara, dok je Mladen Stamenković bio treći na duplo dužoj deonici.

Ovo sjajno postignuće niških atletičara predstavlja odličnu uvertiru za naredno pojedinačno Prvenstvo Srbije za juniore, koje će se održati sledeće nedelje u Novom Pazaru. Niški atletičari su motivisani da ostvare još bolje rezultate i pokažu svoj potencijal na nacionalnom nivou.

Foto: Sport Juga