Učenik iz Niša srpski predstavnik na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi

Na državnom takmičenju Srpske olimpijade filozofije održanoj u Požarevcu, mesto na Međunorodnoj filozofskoj olimpijadi obezbedio je i Dimitrije Golubović, učenik Gimnazije “Bora Stanković” iz Niša, koji će, na olimpijadi u Grčkoj od 11. do 14. maja, biti jedan od dvojice srpskih predstavnika.

Srpska olimpijada filozofije okupila je 45 učenika iz 45 škola, a ocenjivale su se filozofsko razumevanje, relevantnost, koherentnost, snaga argumenata i originalnost.

Žiri je imao težak i kompleksan posao, tako da je ocenjivanje trajalo pet dana, a Srbiju će na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi predstavljati Dimitrije Golubović iz Gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša i Nikola Petrović iz Valjevske gimnazije – objavili su organizatori.

Međunarodna filozofska olimpijada održava se od 1993. godine i jedno je od pet međunarodnih takmičenja koje podržava Unesko. U Grčkoj će maja učestvovati 100 takmičara iz 50 zemalja, kažu organizatori i dodaju da su učenici iz Srbije, do sada, osvojili dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

www.juznevesti.rs