Tara Petrović: Mlada Pesnikinja i Talenat Iz Niša Objavila Debi Zbirku Poezije“

Mladu i talentovanu Taru Petrović, učenicu prvog razreda Muzičke škole u Nišu, prati već sedam godina strast prema pisanju pesama, a nedavno je proslavila objavljivanje svoje prve zbirke poezije pod nazivom „Gde stanuje sreća – moj pesnički prvenac.“

Ova petnaestogodišnjakinja je svoju inspiraciju za pisanje pronašla u ljubavi prema knjigama, koja joj je usađena još od malih nogu od strane roditelja i bake.

„Uz njih sam naučila da se igram rečima, a tada su nastale i moje prve rime,“ objašnjava Tara, čiji se stihovi često dotiču tema kao što su sreća, muzika, porodica, prijateljstvo, ljubav, priroda, ali takođe i tuga i nepravda.

Iako je tek na početku svog pesničkog putovanja, Tara već može da se pohvali brojnim nagradama na konkursima za poeziju, uključujući prvo mesto za pesmu „Pesma o pravopisu“ na konkursima Narodne biblioteke „Jovan Popović“ iz Kikinde i „26. Književni susreti Gordana Brajović“ iz Aleksinca. Takođe, osvojila je drugo mesto na Međunarodnom festivalu dečjeg književnog stvaralaštva „Želim da budem dete.“

Iako je Tara takođe talentovana klaviristkinja, do sada je uspela da spoji svoju strast prema muzici i pisanju samo jednom, kada je napisala „Himnu Voždove škole,“ svoje osnovne škole.

Kada su u pitanju njeni planovi za budućnost, Tara ističe da je životna strast prema muzici i književnosti usmerava na želju da jednog dana predaje klavir ili srpski jezik i književnost, dok će pisanje ostati njen hobi. Njen prvi pesnički korak ostvaren je uz podršku Udruženja stvaralaca Niša, koje je objavilo njenu zbirku poezije. Tara Petrović svakako obećava svetlu budućnost u svetu književnosti i umetnosti.


Napisala je i himnu Voždove škole; foto: privatna arhiva