Srpski narod ne poznaje reči poraz i predaja

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski čestitala je građanima Dan primirja istakavši da srpskom narodu nisu poznate reči poraz i predaja.

„Poštovani građani,

Srećan nam Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Sa ponosom na grudima nosimo Natalijinu ramondu koja je večni simbol pobede i herojstva srpske vojske, kao i vaskrsa srpske države. Bitke u kojima smo pobeđivali tokom Velikog rata, kada je neprijatelj mislio da smo na kolenima, izučavaju se na vojnim akademijama po svetu. U svemu tome svako mora znati da srpskom narodu nisu poznate reči poraz, predaja, ropstvo.

U uslovima globalne nestabilnosti Srbija i naš predsednik Aleksandar Vučić čine sve za očuvanje mira, neutralnosti, nezavisnosti naše države i očuvanje njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Mir je garant napretka i daljeg jačanja razvoja Srbije, ali ne samo Srbije, već i čitavog regiona i svih ljudi koji žive u okruženju. Podržimo politiku mira, stabilnosti, ekonomskog razvoja. Negujmo kulturu sećanja kako nam se istorija ne bi ponavljala.

Živela Srbija!“

www.ni.rs