„Slaughter“ – Internacionalni festival hevi metal bendova ponovo se održava u nekadašnjoj doljevačkoj klanici

Pripremite se za spektakl koji će vas prodrmati u ritmu teškog metala, jer se „Slaughter“ – Internacionalni festival autorskih hevi metal bendova ponovo vraća u nekadašnju doljevačku klanicu. Označite datume od 30. juna do 2. jula i pripremite se za nezaboravno iskustvo. A najbolja vest je da je prevoz za publiku iz Niša potpuno besplatan!

Prvog dana festivala, na binu će stupiti Sum of R, finsko-švajcarska underground senzacija. Ova grupa osnovana je 2007. godine i uzdrmala je underground svet svojim albumom „Lahbric“, koji je objavila priznata belgijska izdavačka kuća Consouling Sounds. Istog večeri, zajedno sa njima nastupiće i prokupački hard-rok sastav MELISSA, a publiku očekuju i nastupi bendova ATOMIC FAULT iz Beograda i CARDINAL POINT iz Vranja, kako su saopštili organizatori.

Drugo festivalsko veče će biti u znaku beogradskih grupa Nadimač, Steel i Wicked Ways, kao i grupe From the Ashes iz Bugarske.

Treće veče rezervisano je za nastupe bendova The Bloody Earth, koji će premijerno izvesti nekoliko novih kompozicija tokom festivala, zatim beogradske grupe Quasarborn, kao i niških bendova Revolution i Cobi’s Death.

Pored uzbudljivih nastupa bendova, publika će imati priliku da uživa u bogatom filmskom programu i da se upozna sa radom nekoliko balkanskih strip crtača koji će preneti na papir prepoznatljive strip i filmske junake sa temom Tvrđave Koprijan.

Ulaz na sva tri festivalska večeri je besplatan, program počinje u 20 časova i završava se oko ponoći. Za goste je organizovan besplatan kamp sa bazenom, teniskim terenima i drugim sportskim sadržajima.

Za publiku iz Niša biće organizovan besplatan prevoz do Doljevca za sve tri festivalske večeri. Polasci će biti u 18 i 18:30 časova iz Niša, sa parkinga ispred Doma Vojske.

Festival organizuju Komplos Art Factory i udruženja građana iz Doljevca.

foto: Art Factory