Rukopis ‘Mala smrt’ Osvaja Nagradu ‘Gordana Todorović’ 2023

U nedavno održanom konkursu za najbolji neobjavljeni rukopis, organizovanom od strane Centra za turizam, kulturu i sport iz Svrljiga, istakla se jedna autorka kao neosporni talenat. Dragica Stojanović iz Zrenjanina osvojila je prestižnu nagradu za svoj rukopis pod intrigantnim nazivom „Mala smrt“.

Odluka žirija, kojim su predsedavali Goran Maksimović, Zoran Vučić i Radoslav Vučković, bila je jednoglasna u priznavanju autentičnosti i kvaliteta Stojanovićeve književne kreacije. Nagrada donosi ne samo čast autorki već i obećanje da će njen rukopis biti objavljen, čime će se široj publici predstaviti jedno novo književno delo.

Svečana ceremonija uručenja nagrade održana je u prisustvu uglednih ličnosti, a predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, lično je predao nagradu Dragici Stojanović. Ova gesta naglašava podršku lokalne samouprave umetničkim dostignućima i doprinosima kulturi.

Nagrada koju je osvojila Dragica Stojanović predstavlja značajno priznanje za izuzetan doprinos književnosti i kulturi. Očekuje se da će rukopis „Mala smrt“ privući pažnju čitalaca širom regiona, a autorki obezbediti zasluženu poziciju u savremenoj književnosti.

Slika preuzeta sa zvanične Facebook stranice opštine Svrljig