PRIJEM ZA DELEGACIJE OPŠTINA BILEĆA I MAKEDONSKI BROD

Predsednik opštine Aleksinac, Dalibor Radičević, organizovao je svečani prijem u ponedeljak kako bi dobrodošlicu uputio delegacijama prijateljskih opština Bileća iz Republike Srpske i Makedonski Brod iz Makedonije, koje su posetile Aleksinac u povodu proslave Dana opštine.

Predsednik Radičević je izrazio zadovoljstvo zbog posete i istakao da je razmena iskustava i prijateljstvo između gradova prisutno već dugi niz godina. On je naglasio da će ovakvi susreti biti deo redovnih aktivnosti u cilju jačanja međusobnih odnosa i da će se nastaviti i u budućnosti.

Ova poseta predstavlja važan trenutak za opštinu Aleksinac jer omogućava uspostavljanje novih veza i saradnju sa drugim gradovima. Delegacije iz Bileće i Makedonskog Broda imale su priliku da se upoznaju sa lokalnom kulturom, tradicijom i značajnim mestima u Aleksincu.

Tokom prijema, predsednik Radičević i članovi delegacija su razmenjivali ideje i iskustva o upravljanju lokalnom samoupravom, održivom razvoju, turizmu i drugim oblastima od zajedničkog interesa. Ovakve razmene znanja su od izuzetne važnosti za unapređenje lokalnih zajednica i razvoj regionalne saradnje.

Pored formalnog programa, delegacije su imale priliku da se upoznaju sa lepotama Aleksinca kroz obilazak znamenitosti, muzeja i prirodnih atrakcija. Ova poseta predstavlja korak ka produbljivanju prijateljstva i saradnje između opština i stvaranju novih mogućnosti za buduću saradnju.

Predsednik Radičević je zaključio da je susret sa delegacijama iz Bileće i Makedonskog Broda bio veoma uspešan i da će dalje jačanje veza i saradnje između gradova biti prioritet u narednim godinama. Ova inicijativa doprinosi razvoju Aleksinca kao otvorenog i povezanog grada koji teži unapređenju života svojih građana kroz međunarodnu saradnju.

Slika www.aleksinac.org