Ponos Niša – prvakinje Srbije u streljaštvu

Posle više godina, još iz dana dok je trofejna sportistkinja Lidija Mihajlović bila aktivna, Streljački klub Niš 1881 osvojio je prvo mesto na Prvenstvu Srbije u disciplini vazdušnim oružjem u konkurenciji seniorki. Mladu ekipu niškog kluba činile su Ljiljana Cvetković, Natalija Pavlović i Sofija Radonjić.

Veliki uspeh mlade družine; foto: Lidija MihajlovićLepe vesti stižu sa vatrene linije – ženska ekipa Streljačkog kluba Niš 1881, koju kao trener predvodi nekadašanja učesnica Olimpijskih igara i osvajačica brojnih evropskih i svetskih medalja Lidija Mihajlović, osvojila je prvo mesto na Prvenstvu Srbije za seniore i seniorke.

Image

Ekipu u seniorskoj konkurenciji, gde su se borile najbolje strelkinje Srbije, činile su 17-godišnja Ljiljana Cvetković, 16-godišnja Natalija Pavlović i 16-godišnja Sofija Radonjić.

Ljiljana Cvetković (prva zdesna) na podijumu; foto: Lidija MihajlovićLjiljana Cvetković, posle samo šest dana od osvajanja titule u konkurenciji mlađih juniorki, osvojila je bronzanu medalju kod seniorki. Ispred nje su bile Aleksandra Havran (Jedinstvo Stara Pazova) i Andrea Arsović (Partizan).

Image

Ovo je veliki rezultat, prvi put smo prvaci Srbije od kako se ja ne takmičim. Uspeh je značajniji jer su do njega došle mlade i veoma talentovane devojke koje će tek da pokažu šta znaju u streljaštvu. Ljiljana i Natalije su iako mlade, dosta iskusne i od njih sam očekivala dosta, Sofija je naporno radila i dosta napredovala na treninzima i sada je samo dokazala svoj kvalitet – rekla je Lidija Mihajlović.

Dvodnevno Prvenstvo Srbije vazdušnim oružjem u seniorskoj konkurenciji okupilo je strelce iz 30 klubova, a održano je u Sportskoj hali „Mionica“.

www.juznevesti.rs