Niš je na dobrom putu da vrati stari sjaj grada elektronike

Na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu održava sa 33. Međunarodna konferencija o mikroelektronici za čije je organizatore i učesnike organizovan prijem u Gradskoj kući, a profesore i mlade učesnike konferencije pozdravila je Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Niša koja je svima poželela prijatan boravak u Konstantinovom carskom gradu.

Grad Niš je dugo bio prepoznatljiv kao grad elektronike, a sada postaje centar savremenih tehnologija, ali ima šta da ponudi i kada se radi o kulturi i istoriji zato se svi koji jednom borave u njemu uvek vraćaju, istakla je Davidović.

Prema rečima profesora dr Danijela Dankovića sa Elektronskog fakulteta koji je jedan od organizatora konferencije Niš je na dobrom putu da vrati stari sjaj koji je imao kao grad elektronike.

Prema njegovim rečima to potvrđuje i broj stranih, domaćih i lokalnih kompanija koje su bile sastavni deo konferencije, ali i kadar koji se školuje u Nišu na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Međunarodna konferencija o mikroelektronici održava se svake druge godine na Elektronskom fakultetu. Organizatori su Elektronski fakultet u Nišu i IEEE sekcija Srbija i Crna Gora, a saorganizator je Srpska akademija nauka i umetnosti.

Za ovogodišnju Konferenciju 200 autora iz 23 zemlje sveta poslalo je 70 radova, od kojih je 38 usmeno prezentovano, a 32 na poster sekcijama.

www.ni.rs