Niš i Pantelej zajedno protiv nezaposlenosti: Potpisan sporazum o zapošljavanju 35 ljudi

Grad Niš i Gradsko veće opštine Pantelej su zaključili sporazum sa niškom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje o realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja. U okviru javnih radova, 35 nezaposlenih lica će biti zaposleno na period od četiri meseca, a za njihove naknade koje je Grad povećao sa 22.000 dinara na 30.000 dinara, iz budžeta je izdvojeno sedam miliona dinara. Gradonačelnica Dragana Sotirovski je potpisala sporazum u ime Grada u Gradskoj kući i izjavila da je broj nezaposlenih u Nišu na istorijskom minimumu i da je sada ispod 20.000, a cilj je da uskoro bude manji od 15.000.

Grad je predvideo još 14 miliona dinara za program samozapošljavanja i zapošljavanja teže zapošljivih lica u okviru kojeg bi posao dobilo još 115 osoba, rekla je gradonačelnica Niša.

Vršilac dužnosti direktora niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Boban Matić, koji je bio potpisnik u ime ove službe, izjavio je da imaju odličnu saradnju sa Gradom koja traje više od deset godina i da je zahvaljujući zajedničkim merama veliki broj lica našao odgovarajuće zaposlenje.

Novih zapošljavanja biće i u Gradskoj opštini Pantelej, i to sedam lica na javnim radovima i 13 kroz program samozapošljavanja, izjavila je predsednica ove opštine Nataša Stanković, koja je sporazum potpisala u ime te opštine.

Slika i video www.ni.rs