Nastajanje Legende Čaira: Emocije i Uspomene na Velikoj Bioskopskoj Premijeri

Nedavno, na velikoj bioskopskoj premijeri dokumentarnog filma „Legende Čaira,“ koji nosi pečat producenta Olivera Paunovića i redatelja Vladimira Ristića, Cineplexx kino postalo je poprište za gomilu nevjerojatnih emocija. Ispunjeno uspomenama, bivši fudbaleri lokalnog kluba okupili su se s obiteljima i prijateljima kako bi zajedno svjedočili najnovijem remek-djelu City Grupe.

U publici smo vidjeli unuke, djecu i rodbinu glavnih aktera filma, onih koji su nekad bili heroji Čaira, a danas su ugledni građani. Uz sjetne priče o prošlim danima, ovi „junaci Čaira“ ponovno su potvrdili svoj status pravih legenda. Cineplexx dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a uz fudbalere i njihove obitelji, prisutni su bili i Nišlije koje s ponosom podržavaju svoj gradski klub, sjećajući se najslavnijih trenutaka Real sa Nišave.

U publici su se također našli članovi uprave Fudbalskog kluba Radnički, koji su na taj način iskazali poštovanje prema legendarnim igračima. Ove godine, Real sa Nišave slavi cijelo stoljeće postojanja, a ideju za ovaj film imao je producent Oliver Paunović, koji je zajedno s redateljem Vladimirom Ristićem pretvorio tu zamisao u stvarnost. Film „Legende Čaira“ vodi nas kroz najslavnije trenutke kluba koji je osvajao srca, a i strahopoštovanje Europe, pitajući se „Gdje je taj Niš?“

„Ovim filmom čuvamo legende od zaborava. Ovi ljudi su dali nemjerljiv doprinos niškom sportu i donijeli mnogo radosti gradu. Mlađe generacije moraju znati o njima. Njihova strast prema klubu i borba za pobjedu su prava posveta sportu, a sve što se dogodilo nakon toga postala je povijest. Ponosan sam što smo ovim filmom još jednom dokazali koliko volimo naš gradski klub, i ovo je naš dar za obljetnicu“, izjavio je Paunović.

Predsjednik gradske općine Palilula, Bratislav Vučković, zajedno s producentom Paunovićem, dodijelio je igračima zlatnike s Konstantinovim likom, kao trajno sjećanje na premijeru i zahvalu za njihov doprinos filmu. Film je premijerno osvojio nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film na Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru. To ga je kvalificiralo za prestižni sportski filmski festival u Milanu koji će se održati u studenom. Nakon premijere, dokumentarni film „Legende Čaira“ bit će redovni dio programa u Cineplexx kinima.

Slike www.niskevesti.rs