Najbolji mladi džudisti dolaze iz Niša – Kinezis prvi u muškoj ekipnoj konkurenciji

Sa dve zlatne i dve srebrne medalje Džudo klub Kinezis iz Niša najbolja je muška ekipa na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore. Na istom takmičenju džudistkinje niškog kluba osvojile su dve medalje i time je, sveukupno, Kinezis najbolja ekipa iz centralne Srbije. Ivan Ložajić iz Džudo kluba Niš osvojio je bronzanu medalju.

Otišli su tiho, ali su se vratili sa lepim vestima i novim uspesima. Džudisti Kinezisa, rođeni od 2001. do 2008. godine, učestovali su na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore i seniorke u Beogradu odakle su doneli šest medalja.

Zlatna ekipa; foto: Džudo klub KinezisZlatne medalje su osvojili Nevena Milić (do 48 kg), Veljko Simić (do 66 kg) i Igor Vračar (preko 100 kg), srebro je pripalo Aleksandru Stojkovu (do 100 kg) i Andriji Stošiću, a bronzana je bila Anđela Simić (do 48 kg).

Kinezis je najuspešnija muška ekipa na Prvenstvu Srbije, a trener Nikola Milošević kaže da je ponosan na svoje takmičare.

Po ko zna koj put smo Grad Niš obradovali titulom najuspešnije muške ekipe na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore. Dokazali smo da možemo da držimo kvalitet, da stvaramo nove takmičare i da smo najpoduktivnija fabrika šampiona. Ponosan sam na ovaj tim i na tim trenera koji rade sjajan posao – rekao je Milošević.

Nije bilo lako otići na Prvenstvo Srbije zbog finansijske situacije, ali se nađe način, dodaje trener Nemanja Stanković.

Trenutno smo u teškoj situaciji, verovatno najtežoj od osnivanja kluba. Trudimo se da našim takmičarima, reprezentativcima, obezbedimo sredstva za odlazak na Evropsko prvenstvo. Oni su danas potvrdili da su to apsolutno zaslužili – kaže Stanković.

Još jedna medalja stigla je u Niš pošto je Ivan Ložajić iz Džudo kluba Niš osvojio bronzu.

www.juznevesti.rs