Modernizacija Voznog Parka u Opštini Aleksinac: JKP Komunalne Usluge Traže Novi Kamion Putar-Kiper

Jedna od najmanje prosperitetnih opština na jugu aktivno obnavlja svoj vozni park u preduzećima. U sklopu ovog procesa, JKP Komunalne usluge u Aleksincu planira da unapredi svoj vozni park dodatno, ovaj put sa kamionom putar-kiperom mlađim od sedam godina. Detalji oko planirane cene nisu precizirani, ali je rok za dostavljanje ponuda zakazan za 21. novembar.

Istovremeno, u toku je tender za nabavku novog traktora opremljenog multifunkcionalnom rukom, tarupom i drugim pratećim priključcima. Opština Aleksinac je spremna izdvojiti gotovo 120.000 evra za ovu investiciju. Dokumentacija za nabavku traktora se trenutno razmatra.

JKP Komunalne usluge, nedavno obogateno uličnim usisivačem vrednim oko 27.500 evra, sada traži kamion putar-kiper, ali bez definisane cifre koju su spremni platiti. Specifikacije uključuju zahtev za otvorenim sandukom sa elektro-hidrauličnim trostrukim uređajem za samostalno pražnjenje, nosivost od najmanje 900 kg, minimalni model iz 2016. godine sa najmanje 7 sedišta, Euro 5 motorom, i belom bojom.

Celokupna dokumentacija za registraciju vozila, uključujući registracioni list za motorno-priključno vozilo, ne sme biti starija od tri dana. Ponuđači su obavezni dostaviti uputstvo za rukovanje i održavanje na srpskom jeziku, registracioni list sa tehničkim pregledom, kao i atest ovlašćene ustanove za kompletno vozilo.

Izabrani ponuđač je dužan dostaviti kamion-kiper u roku od 7 dana od zaključenja ugovora, s tim da se zadržava pravo na povrat ukoliko ne ispuni utvrđene uslove. Iako kamion ne mora biti potpuno nov, neophodno je garantovati kvalitet uz izdavanje garancije koja traje najmanje 12 meseci.

Konačni izbor će zavisiti od cene, a ta informacija će biti dostupna nakon završetka javne nabavke posle 21. novembra.

Slika www.juznevesti.rs Foto: Lj. M.