Klinika za Kardiohirurgiju UKC Niš: Očistili Liste Čekanja i Nastavljaju da Prkose Izazovima

Sve je počelo pre šest meseci, kada su hrabri ljudi sa Klinike za Kardiohirurgiju Univerzitetskog Kliničkog Centra Niš rešili da postave nove standarde u oblasti zdravstvene nege. Na tom putovanju eliminacije lista čekanja za kardiovaskularne operacije, nisu se zaustavili. Kako bi osigurali da se čekanje ne vrati kao problem, članovi ove klinike su radili dodatno vikendima i subotama.

Prof. dr Dragan Milić, direktor Kardiohirurgije UKC Niš, podelio je ovo dostignuće na svom Facebook profilu. Njihov cilj bio je jasan – nijedan pacijent neće čekati više od 10-15 dana na operaciju. I, uz ogroman napor i posvećenost, ostvarili su taj cilj.

Kroz ove šest meseci, Klinika za Kardiohirurgiju radila je vanredno vikendima, odricanjem od slobodnog vremena, u ukupno 36 radnih dana. Ovo nije samo priča o zdravstvenim radnicima koji su posvećeni svom poslu, već i priča o ljudima sa karakterom i stavom da postignu ono što obećaju.

Profesor Milić takođe ističe da se nada da će nakon pet decenija čekanja i zaborava, Niš napokon dobiti svoje Institute i opštu bolnicu. Ova oblast zaslužuje više. Pacijenti iz Niša i Južne Srbije, kao i zdravstveni radnici u ovom gradu, zaslužuju dostojanstvene uslove za lečenje i rad. Profesor Milić šalje poruku da je vreme da se konačno napravi iskorak i da se obezbedi bolja budućnost za celu zajednicu.