Ivan Drajzl Predstavlja Dečji Roman „Dobro jutro, Kolumbo“ na Niškom Sajmu Knjiga

Poznati pisac i stend-ap komičar Ivan Drajzl, rodom iz Aleksinca, donosi svoj prvi roman za decu pod nazivom „Dobro jutro, Kolumbo“. Ova priča, koja se bavi temom ekrana i uticaja virtuelnog sveta na decu, namenjena je uzrastu od 10 do 14 godina. Drajzl, doktor filoloških nauka, veruje da će ovim delom privući pažnju ne samo dece već i njihovih roditelja.

Junak romana, nakon završenog petog razreda, mora da zameni ekrane stvarnim životom na selu sa svojom babom. Iako je prvobitno očekivao dosadu, dečak uskoro otkriva čari života bez ekrana, susrećući lokalnu decu i istražujući misteriozne događaje. Priča se fokusira na važnu temu preterane upotrebe ekrana i podstiče decu da otkriju radosti stvarnog sveta.

Autor se nada da će ovaj roman motivisati roditelje da podstiču svoju decu da čitaju i da zajedno razvijaju interesovanje za književnost. Drajzl najavljuje promociju romana na predstojećem niškom Sajmu knjiga, gde će imati priliku da se susretne s čitaocima i podeli svoje delo s publikom.

„Dobro jutro, Kolumbo“ je objavljen pod izdavačkom kućom „Klett“ i biće dostupan u „Hijeroglif“ knjižarama nakon Sajma knjiga. Ovaj roman je deo autentičnog pristupa Drajzla u pokušaju da stvori zanimljiv i edukativan sadržaj za decu, kao i da pruži podršku roditeljima u izazovima savremenog odrastanja.

Autor je poznat pisac, ali je ovo njegov prvi roman za decu; foto: privatna arhiva